fbpx

ultima oră | Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile

Comisia Situații Excepționale (CSE) recomandă prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de miercuri, 30 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „Ne pare rău că suntem nevoiți să venim cu această propunere, dar toată lumea a văzut deconectările, a auzit prognozele și avem nevoie în continuare de instrumente de decizie ca să avem grijă de oamenii noștri”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței Guvernului.

Amintim că miercuri, 23 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc deconectări masive de energie electrică. Acestea au venit ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.”, a comentat Maia Sandu într-o postare pe rețelele de socializare.

Atât timp cât infrastructura energetică a Ucrainei este ținta atacurilor militare, deconectările masive de energie electrică din Republica Moldova s-ar putea repeta. O spune secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan. Potrivit oficialului, în prezent, Republica Moldova procură 80% din necesarul de energie din România, restul energiei este produsă pe malul drept al Nistrului

Articole asemănătoare

Back to top button