fbpx

ultima oră | O nouă rundă de percheziții privind finanțarea ilegală a Partidului Șor: Procurorii au descins în aproape 100 de locații

Ziua de luni începe cu o a doua rundă de percheziții în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor. Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) descins în dimineața zilei de luni, 25 iulie, în aproape 100 de locații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către responsabila pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA efectuează la moment in jur de 97 percheziții in cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor”, ne-a comunicat procurorul.

Amintim că vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber a fost reținută joi, 21 iulie, pentru 72 de ore, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. Este pentru a treia oară când politicienei îi este retrasă imunitatea. Ulterior, sâmbătă, 23 iulie, a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adresate Președintelui Parlamentului de către Procurorul General interimar, în dimineața zilei de joi, 21 iulie.

Potrivit informațiilor prezentate, în privința deputatei Marina Tauber a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului privind gestiunea financiară a Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și a celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Totul a început atunci când joi, 21 iulie, ofițerii CNA și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Anterior, Partidul Șor susținea că guvernarea pregătește un atac dur la adresa sa.

Articole asemănătoare

Back to top button