fbpx

ultima oră | Au mai fost diagnosticate 11 persoane cu COVID-19. Printre bolnavi se numără un copil

Ministra Sănătății, Viorica Dumbăveanu, a anunțat câteva minute în urmă că alte 11 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Unul dintre bolnavi este un copil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Opt dintre cele 11 cazuri sunt cu transmitere locală, iar celelalte – de import. În cazul copilului este vorba de contaminarea acestuia în familie, mama fiind purtătoare a virusului

Trei pacienți au înregistrat o stare de ameliorare. Numărul total de bolnavi a ajuns la 23.

„Vedem că este o creștere a numărului de contaminări la nivel intern. În total avem deja opt cazuri cu transmitere locală. Riscul este sporit în locurile publice”, a declarat Dodon.

Președintele țării a adăugat că: „Acum suntem la scenariul întâi. Scenariul doi presupune trecerea pragului de 400 de bolnavi. Nu avem dificultăți cu medicii, spitalele, utilajele. Unica problemă este iresponsabilitatea oamenilor. De mâine poliția va începe să sancționeze persoanele care încalcă regulile”.

Primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în Moldova s-a înregistrat pe 7 martie. Pacienta este o femeie în vârstă de 48 de ani, revenită din Italia. Aceasta are mai multe boli cronice, fiind bolnavă de diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune. Pasagerii care au zburat în aceeași aeronavă cu purtătoarea de COVID-19 au fost obligați să se autoizoleze la domiciliu.

VEZI MAI MULTE:

Totul despre coronavirus în Moldova. Evoluția situației de la identificarea primei persoane infectate cu COVID-19 și până acum

Articole asemănătoare

Back to top button