fbpx

Autoritățile au identificat pasagerii care au zburat împreună cu pacienta care are coronavirus. Ce măsuri se vor întreprinde în privința lor?

Autoritățile au identificat pasagerii care au călatorit împreună cu femeia bolnavă de coronavirus. Aceștia vor fi izolați la domiciliu și monitorizați de medicul de familie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut astăzi la ședința extraordinară a Guvernului. Conform informațiilor prezentate, au fost contactate 45 de persoane, în special cele care s-au aflat în apropierea bolnavei. Ele au fost informate despre măsurile care urmează să se desfășoare. Responsabilii au îndemnat oamenii să țină cont de recomandări pentru a evita riscul răspândirii maladiei. În caz că nu se vor supune, forțele de ordine vor fi nevoite să intervină forțat pentru a-i plasa în carantină.

Se mai precizează că dintre cei 145 de pasageri, 10 erau ucraineni. Autoritățile de la Kiev au fost deja informate despre această situație. La fel, un cetățean încă nu a fost identificat și s-a deplasat în regiunea transnistreană, iar autoritățile presupun că el ar fi părăsit Moldova.

Amintim că, ieri seara, Ministerul Sănătății a anunțat despre primul caz de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 în țara noastră. Pacienta a venit din Italia și a fost preluată de medici de la Aeroport. Totodată, premierul Ion Chicu a scris astăzi pe o rețea de socializare că la vamă a fost blocat un autocar, deoarece mai mulți pasageri prezintă simptome ale coronavirusului.

Articole asemănătoare

Back to top button