fbpx

UE, finanțare de 17 milioane euro pentru podul peste Prut de la Ungheni. Sandu: Parteneriatul moldo-român dă roade

Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane Euro pentru construirea podului peste Prut de la Ungheni, proiectul primului pod cu 4 benzi dintre România și Republica Moldova, transmite economedia.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul podului peste Prut de la Ungheni are o valoare totală de 33 de milioane de euro și o durată de realizare de 43 de luni. Licitația pentru proiectare și execuție ar urma să fie lansată la începutul anului viitor.

Acordul de Mediu a fost emis în noiembrie, iar Guvernul României urmează să aprobe indicatorii tehnico-economici, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor din România, Ionel Scrioșteanu.

Veste bună pentru Moldova de pe ambele maluri ale Prutului. A fost aprobată finanțarea pentru construcția Podului rutier Ungheni (RO) -Ungheni (MD), proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility CEF) în valoare de 16.486.604 euro. În scurt timp, urmează începerea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor”, a declarat acesta.

Podul va asigura conexiunea Republicii Moldova cu viitoarea autostradă A8 din România, care va conecta orașul Târgu Mureș cu Iași și Ungheni. De asemenea, acesta va beneficia de întreaga infrastructură auxiliară a unui pod de autostradă, de la separare pe sensuri și bariere, până la iluminare modernă și un strat asfaltic civilizat.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis pe 21 decembrie un mesaj prin care salută aprobarea finanțării pentru lucrările de construcție a podului ce va conecta orașul Ungheni din Republica Moldova și comuna Ungheni din România.

Parteneriatul moldo-român dă roade: curând va începe construcția podului de la Ungheni. Ieri autoritățile de la București au anunțat aprobarea finanțării în valoare de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului rutier de peste Prut, care va uni cele două localități Ungheni de pe cele două maluri ale râului”, a declarat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button