fbpx

Trei deținuți au evadat din penitenciarul nr. 10 de la Goian „prin diverse șiretlicuri”

Trei tineri deținuți au evadat marți seara, 4 mai, din penitenciarul nr. 10 de la Goian. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), cei trei au recurs la „diverse șiretlicuri”, deteriorând gratiile de la fereastra din baie și escaladând edificiile de pază ale penitenciarului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre deținuții:

Cătălin Hosein Calughin, a. n. 06.02.2004, originar din or. Ungheni, condamnat la doi ani și șapte luni privațiune de libertate pentru furt;

Ion Globa, a. n. 08.05.2003, originar din mun. Orhei, s. Peresecina, condamnat la un an și patru luni privațiune de libertate pentru furt;

Gheorghe Turcu, a. n. 08.05.2003, originar din r. Anenii Noi, s. Cobusca Veche, condamnat la 10 ani privațiune de libertate pentru viol, acţiuni violente cu caracter sexual, furt și tâlhărie.

Aceștia au deteriorat gratiile de la fereastra din baie și, prin diverse șiretlicuri, au escaladat edificiile de pază ale penitenciarului, deplasându-se într-o direcţie necunoscută.

În prezent, de către serviciile abilitate ale sistemului administrației penitenciare, în comun cu organele de poliţie, se întreprind acţiunile necesare de căutare a condamnaților, fiind create filtre în localitățile din raza penitenciarului.

Pentru fapta săvârşită, suplimentar la pedeapsa pe care o ispăşesc, deținuții riscă a fi condamnați în baza art. 317 Cod Penal „Evadarea din locurile de detenție”.

Oamenii legi roagă persoanele care dețin informații despre locul aflării deținuților să apeleze la numerele de telefon: 0 (22) 40-97-87, 0(22) 35-08-90; 078777450.

Articole asemănătoare

Back to top button