fbpx

Tancul de la Ungheni preocupă autoritățile de la Tiraspol: „Dacă voi nu ştiţi să apăraţi memoria soldatului sovietic, vă rog să ni-l daţi nouă”

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, va solicita autorităților de la Chișinău ca tancul de la Ungheni să intre în posesia Transnistriei. Acest lucru l-a comunicat Krasnoselskii în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre un tanc care se află într-un sat din raionul Ungheni și care ar fi într-o stare deplorabilă.

„Din câte cunoaştem, acesta nu se află în patrimoniul cultural-istoric al ţării. Pe seama acestui tanc se fac glume. Din această cauză, vreau să mă adresez către autorităţile de la Chişinău: dacă voi nu ştiţi să apăraţi memoria soldatului sovietic, vă rog să ne daţi nouă tancul.

Noi îl vom reabilita şi el va fi o dovadă a victoriei armamentului sovietic în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat liderul de la Tiraspol.

Tancul sovietic de tip IS-3 a fost scos din râul Prut în anul 1982 și instalat în preajma orașului Cornești, Ungheni, în cinstea eroilor, căzuți în  cel de-al Doilea Război Mondial, transmite Novostipmr, citat de Publika.

Acesta a fost elaborat în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Abrevierea IS înseamnă „Iosif Stalin”, aceasta fiind denumirea oficială a seriilor de tancuri sovietice produse în anii 1943 – 1953.

Articole asemănătoare

Back to top button