fbpx

„Sunt pregătit să îi răspund la toate întrebările”. Procurorul general se va întâlni cu Maia Sandu după învestirea președintei alese

Procurorul general se va întâlni cu Maia Sandu după învestirea președintei alese. Anunțul a fost făcut de procurorul general în cadrul emisiunii Politica de la TV8, precizând că este gata să îi răspundă noii șefe de stat la anumite întrebări pe care le va avea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat dacă îi periclitează anumite lucruri activitatea, Stoianoglo a precizat că în cadrul fiecărui dosar există anumite dificultăți ce țin de investigații. Bunăoară, acesta a exemplificat dosarul furtului miliardului a soft calificat drept „un război al Procuraturii cu alte instituții”.

„Doamna președintă vrea să aibă o întrevedere cu mine. Sunt gata să mă întâlnesc cu ea când îi convine, să îi răspund la toate întrebările și toate pretențiile care pot parveni la adresa Procuraturii”, a conchis Stoianoglo.

Referindu-se la relația cu alte instituții ale statului, Stoianoglo a punctat că avem avocați și judecători inventivi, care ar găsi soluții și combinații pentru a elibera anumite persoane din detenție sau a „înmormânta dosare”.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținută la 30 noiembrie, Maia Sandu a declarat că nu prea are a spune lucruri bune despre activitatea din ultimul an a Procuraturii Generale, menționând că nu observă progrese în dosarele de corupție de rezonanță.

Nu prea am lucruri bune de spus despre activitatea procurorului general, după un an de zile, din păcate. Îmi doresc să am o discuție imediat după inaugurarea în funcția de președinte. Există o lipsă de performanță, după cum văd eu lucrurile. În Consiliul Suprem de Securitate vom avea discuții foarte serioase”, a spus ea.

Replica lui Stoianoglo nu s-a lăsat așteptată. Procurorul general s-a arătat sigur că după o întrevedere cu președinta aleasă, Maia Sandu își va schimba opinia privind rezultatele activității Procuraturii Generale din ultima perioadă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button