fbpx

Studiu: Vaccinurile Pfizer și Moderna, eficiente împotriva tulpinii de COVID-19 descoperite în Italia

Vaccinurile Pfizer și Moderna ar fi eficiente împotriva tulpinii de COVID-19 descoperite în Italia. Studiul de laborator a fost realizat de Şcoala de Medicină NYU Grossman şi NYU Langone Center şi este considerat, momentan, preliminar. „Ceea ce am constatat este că anticorpii vaccinului sunt puţin mai slabi faţă de aceste variante”, a declarat un cercetător. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ceea ce am constatat este că anticorpii vaccinului sunt puţin mai slabi în faţa acestor variante, dar nu suficient încât să credem că ar avea un efect mare asupra capacităţii de protecţie a vaccinurilor,” a declarat autorul principal al studiului, Nathaniel „Ned Landau”, transmite Mediafax.

Cercetătorii au luat mai întâi sânge de la persoanele care au fost vaccinate cu unul dintre cele două vaccinuri, principale utilizate în Statele Unite (aproximativ 150 de milioane de americani le-au primit).

Ulterior,  au expus aceste probe la un virus sintetic cu mutaţii particulare ale variantelor B.1.617 şi B.1.618, ambele identificate pentru prima dată în India. Acest amestec a fost apoi pus în contact cu celulele cultivate în laborator, pentru a observa câte ar fi infectate.

Particulele de pseudovirus proiectate conţineau o enzimă numită luciferază. Adăugarea acestuia la pseudovirus face posibilă identificarea numărului de celule infectate, pe baza măsurătorilor de lumină.

În general, pentru varianta B.1.617, cercetătorii au descoperit o reducere de aproape patru ori a cantităţii de anticorpi neutralizanţi, proteine în formă de Y pe care sistemul imunitar le creează pentru a opri agenţii patogeni de la invadarea celulelor.

Pentru varianta B.1.618, reducerea a fost de aproximativ trei ori.

„Unii anticorpi nu mai funcţionează împotriva variantelor, dar sunt încă mulţi dintre aceştia care funcţionează. Sunt destui care îşi fac treaba, încât credem că vaccinurile vor rămâne extrem de eficiente”, a adăugat Nathaniel Landau.

Articole asemănătoare

Back to top button