fbpx

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: „În Transnistria au fost testate capacitățile de luptă a brigăzilor forțelor armate”

În Transnistria au fost testate capacitățile de luptă a brigăzilor forțelor armate, anunță în această dimineață Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Totuși, potrivit sursei, acele unități testate nu sunt pregătite pentru operațiuni de luptă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Conform informațiilor disponibile din regiunea transnistreană, împreună cu reprezentanții Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse, au fost testate capacitățile de luptă a brigăzilor 1,2 și 3 a forțelor armate transnistrene. Aceste unități nu sunt pregătite pentru operațiuni de luptă”, se arată în mesajul oficial al autorităților ucrainene.

Amintim că marți, 5 aprilie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că pe aerodromul din Tiraspol ar avea loc pregătiri pentru primirea avioanelor rusești. De asemenea, partea ucraineană nu excludea că Rusia ar folosi teritoriul Transnistriei pentru a ataca Ucraina.

Miercuri, 6 aprilie, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat afirmațiile Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei privind folosirea de către forțele ruse a teritoriului regiunii transnistrene pentru a sprijini operațiunea ofensivă în zona de sud a Ucrainei.

Ulterior, pe 11 aprilie, Ucraina anunța că „este posibil ca forțele armate ruse să desfășoare acțiuni provocatoare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin”.

Articole asemănătoare

Back to top button