fbpx

Spre atenția părinților! În capitală demarează înscrierea online a copiilor în clasa întâi

De pe 1 aprilie în capitală începe înscrierea a copiilor în clasa întâi. Procedura se va efectua online, prin intermediul platformei E-școala.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererea de înscriere, buletinul de identitate al unui părinte și certificatul de naștere al copilului sunt actele care vor trebui atașate în format electronic pe platforma menționată. Pe parcursul primei etape (1 aprilie – 11 iunie) va avea loc depunerea cererilor pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, pentru instituția de învățământ din districtul școlar corespunzător.

Etapa a II-a se va desfășura în perioada 14 iunie – 30 august și presupune completarea locurilor rămase disponibile din cadrul instituției școlare, precum și a copiilor din alte districte școlare pentru locurile rămase libere.

Pentru mai multe detalii, părinții pot telefona la numerele +37322201609 (de luni până vineri, între orele 08:00 – 17:00, pauză de masă: 12:00 – 13:00) sau pot expedia mesaje la adresa electronică escoala@pmc.md.

În același timp, Direcția generală educație, tineret și sport a instituit linia verde, cu numărul 022201630, unde elevii şi părinții pot sesiza despre actele de corupţie şi plăţile formale și informale solicitate în instituțiile de învățământ din capitală.

În 2021, în instituțiile de învățământ din capitală se planifică a fi înmatriculați în clasa întâi 9156 de copii, care vor fi repartizați în 340 de clase din 122 de instituții.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button