fbpx

sondaj | UE, România sau Rusia? Cine este principalul partener economic și politic al Republicii Moldova, în viziunea cetățenilor

Potrivit ultimului sondaj IRI, publicat miercuri, 21 aprilie, cetățenii moldoveni consideră Uniunea Europeană (UE) ca fiind principalul partener economic și politic al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: sondaj | Cinci partide ar accede în Legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

72 la sută dintre respondenții cercetării sociologice consideră că blocul comunitar este principalul partener economic al statului nostru, în timp ce 67% dintre respondenți consideră că UE este principalul partener politic al Republicii Moldova.

România este văzută ca principal partener economic de 57% dintre cetățeni, la fel și de 55% dintre cetățeni – ca principal partener politic.

Statul vecin este urmat de Federația Rusă – 55 și, respectiv, 46%.

SUA este văzută ca principal partener economic de către 29% dintre respondenți, iar 30% dintre aceștia consideră Statele Unite ca fiind principalul partener politic al Republicii Moldova.

Pe locul cinci se află China, cu procentaje de 27 și, respectiv, 19 la sută.

Vezi și: sondaj | De când e președintă, popularitatea Maiei Sandu s-a dublat, iar cea a lui Igor Dodon a scăzut

Sondajul comandat de IRI a fost efectuat în teren de compania Magenta Consulting în perioada 9 februarie – 16 martie 2021. Potrivit autorior, marja de eroare pentru eșantionul național nu depășește ±2.4 puncte, pragul de încredere fiind de 95%.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button