fbpx

sondaj | Cinci partide ar accede în Legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R.Moldova, cinci partide ar accede în Parlament. Este vorba despre: Partidul politic „Acțiune și Solidaritate”, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul politic „Partidul Nostru”, Partidul politic „Șor”, Partidul politic„Platforma Demnitate și Adevăr”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui sondaj IRI, pentru PAS ar vota 33%, pentru PSRM – 19%, pentru PN – 6%, pentru „Șor” și Platforma DA câte 5%.

La aceeași întrebare au săspuns și 575 respondenți din Chișinău. Astfel, cei mai mulți spun că ar vota pentru PAS – 34% și pentru PSRM – 21%, fiind urmate de PP „Partidul Nostru”, PP „Șor” și PP „Platforma DA” cu câte 4%.

Totodată, întrebați în cine dintre politicieni au mai multă încredere, 41% din respondenții din toată țara au declarat că în Maia Sandu, actuala președintă a Republicii Moldova. Al doilea politician care inspiră încredere pentru 19% din respondenți este Igor Dodon, urmat de Andrei Năstase – 11%.

Sondajul a fost coordonat de Ipsos în numele institutului de cercetări Center for Insights in Survey Research (CISR) al Institutului Republican Internațional. Lucrul în teren a fost realizat de Magenta Consulting. Datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei (cu excepția Transnistriei) în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât și cea fixă. Marja de eroare pentru eșantionul național nu depășește ±2.4 puncte, pragul de încredere fiind de 95 de procente. Marja de eroare pentru eșantionul Chișinău nu depășește ±4.2, pragul de încredere fiind de 95 de procente.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button