fbpx

sondaj | De când e președintă, popularitatea Maiei Sandu s-a dublat, iar cea a lui Igor Dodon a scăzut 

Potrivit unui sondaj IRI, Maia Sandu este prima în topul celor de mai încredere politicieni din Moldova. La nivel național, președinta se bucură de susținerea a 41 la sută din respondenți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon, în schimb, se află în clasament la o diferență de două ori mai mică, cu o cotă de 19%. Pentru comparație, față de luna august 2020, încrederea în președinta țării s-a dublat, iar cea a fostului șef de stat a scăzut cu câteva puncte procentuale.

Al treilea în rândul politicienilor de încredere este Andrei Năstase, urmat de Renato Usatîi și Ilan Șor. La polul opus se află Dorin Chirtoacă și Zinaida Greceanii, cu câte 3% fiecare. În același timp, o treime din respondenți au spus că fie nu au încredere în nimeni, fie nu știu ce să răspundă.

Sondajul a fost coordonat de Ipsos în numele institutului de cercetări Center for Insights in Survey Research (CISR) al Institutului Republican Internațional. Lucrul în teren a fost realizat de Magenta Consulting. Datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei (cu excepția Transnistriei) în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât și cea fixă. Marja de eroare pentru eșantionul național nu depășește ±2.4 puncte, pragul de încredere fiind de 95 de procente. Marja de eroare pentru eșantionul Chișinău nu depășește ±4.2, pragul de încredere fiind de 95 de procente.

Potrivit aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, cinci partide ar accede în Parlament.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button