fbpx

SIS: Mai multe site-uri ale instituțiilor de stat au fost atacate de gruparea pro-rusă KILLNET

O serie de pagini web aparținând autorităților publice au fost supuse atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service), a anunțat duminică Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Potrivit instituției, atacurile au început în această noapte, de la ora 2:00, și au avut ca scop țintirea paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor și cauzând indisponibilizarea paginilor web.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Atacurile sunt efectuate din afara Republicii Moldova, de pe echipamente și rețele compromise, prin exploatarea unor vulnerabilități de securitate și înrolarea acestora în rețelele botnet – precizează SIS.

„Atacul cibernetic este atribuit grupării pro-ruse KILLNET ce activează pe principii de hacktivism și se specializează pe efectuarea atacurilor de tip DDoS asupra țărilor considerate de ei drept susținători ai Ucrainei. Gruparea a efectuat atacuri similare și asupra altor pagini web ale unor autorități din țări din UE și asupra infrastructurii web a NATO, iar zilele trecute au fost atacate pagini web ale entităților publice din Romania.

La momentul de față, autoritățile responsabile, întreprind măsurile necesare pentru a respinge atacurile asupra infrastructurii guvernamentale și pentru a minimiza impactul acestora”, se mai arată într-un comunicat al SIS.

Instituția precizează că atacurile respective nu au un impact direct asupra funcționării resurselor sau sistemelor informaționale guvernamentale.

Articole asemănătoare

Back to top button