fbpx

Și Letonia își deschide hotarul pentru moldoveni. Trebuie să dețină certificat european de vaccinare sau test negativ la COVID-19

Autoritățile de la Riga au decis să deschidă hotarele pentru moldoveni. Țara noastră a fost exclusă din lista celor cu risc epidemiologic ridicat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Ministerului de Externe de la Chișinău, moldovenii care dețin certificat european de imunizare nu au impedimente pentru a intra în Letonia. Aceștia nu trebuie să dețină test PCR negativ la COVID-19 și nici să respecte regimul de autoizolare.

În cazul persoanelor care nu sunt imunizate sau nu au documentul emis de unul dintre statele Uniunii Europene, este obligatorie prezentarea rezultatului negativ al unul test PCR sau antigen, efectuate cu maxim 74 sau 24 de ore înainte de călători. Astfel, acestea vor evita carantina.

De asemenea, Ministerul de Externe precizează că toate persoanele care călătoresc în Letonia trebuie să completeze un formular electronic, disponibil pe www.Covidpass.lv, nu mai devreme de 48 de ore înainte de a intra în Letonia și să furnizeze informațiile solicitate privind vaccinarea, testarea sau recuperarea după COVID-19.

Amintim că, cel puțin până pe 8 iulie, și Grecia le-a permis moldovenilor călătoriile neesențiale. Săptămâna viitoare restricțiile se preconizează a fi revizuite.

Spătămâna curentă, Uniunea Europeană a inclus Republica Moldova în lista țărilor cetățenii cărora pot călători în scopuri neesențiale în statele comunității, Ministerul de Externe, însă, a precizat ulterior, că documentul este o recomandare, iar autoritățile introduc individual reguli pentru turiști.

Articole asemănătoare

Back to top button