fbpx

Liber la călătorii? Moldova, adăugată pe listă țărilor ai căror cetățeni pot efectua călătorii neesențiale în statele membre ale UE

Uniunea Europeană au adăugat Republica Moldova și alte 10 țări pe lista statelor din care se vor permite călătoriile neesențiale. Conform Reuters, decizia a fost luată miercuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasadorii din cele 27 de state ale UE au aprobat hotărârea în cadrul unei reuniuni. Potrivit sursei citate, aceasta ar urma să intre în vigoare în următoarele zile.

Pe lângă țara noastră, lista este formată din Canada, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită. Marea Britanie, unde se atestă explozie de cazuri de infectare cu varianta indiană de COVID-19, nu se regăsește pe listă.

Deocamdată nu este clar care vor fi regulile de intrare în țările membre ale UE. ZUGO a solicitat Ministerului de Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova precizări în acest sens. Cert este că statele pot opta individual pentru solicitarea testelor negative la COVID-19 sau a carantinei.

Articole asemănătoare

Back to top button