fbpx

Se scumpesc carburanții? O rețea de stații PECO a afișat prețuri mai mari

Se scumpesc, din nou, carburanții? Una dintre cele mai mari rețele de sații PECO a afișat, pe 19 mai,  prețuri mai mari la benzină. Scumpirea  constituie 45 de bani, prețul pentru un litru de benzină ajungând să coste în prezent – 20 de lei și 45 de bani. De asemenea, importatorul de carburanți (Petrom) a mărit prețul pentru diesel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Benzinăriile Petrom au afișat pe 19 mai prețuri mai mari la benzină și carburanți diesel, scrie NewsMaker.

Prețul la benzină a crescut cu mai mult de 45 de bani – de la 19 lei 97 de bani până la 20 de lei și 45 de bani. Costul pentru un litru de diesel este mai mare cu peste 50 de bani – de la 16 lei 25 de bani la 16 lei 79 de bani.

De menționat este faptul că ale stații PECO  nu au afișat prețuri mai mari, deocamdată.

Amintim că, de la începutul anului 2021, prețurile produselor petroliere au fost modificate de circa 10 ori. În acest sens, Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va organiza dezbateri publice privind noua metodologie de calcul al prețurilor pentru hidrocarburi.

Din martie 2019, petroliștii stabilesc de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%.

Articole asemănătoare

Back to top button