fbpx

„Se adună bani pentru aderarea la partidul lui Ceban”. PAS acuză alianța DA și PSRM de „satisfacerea intereselor mafiei imobiliare”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză alianța fracțiunilor socialiștilor și membrilor Platformei DA de „satisfacerea intereselor mafiei imobiliare”. Declarația vine în contextul deciziei de joi, 17 februarie, a CMC de a înstrăina un teren de 1,3 hectare din fața magazinului UNIC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Membrii PAS susțin că o parte din consilierii municipali din PSRM și Platforma DA ar aduna bani pentru a adera la noul partid politic al primarului Ion Ceban.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la ședința Consiliului Municipal Chișinău a demonstrat încă odată că fracțiunea PSRM și Platforma DA sunt implicați în jocuri murdare și prejudiciază bugetul municipiului Chișinău. Fracțiunea PAS din CMC a vorbit de nenumărate ori despre ilegalitățile și jocurile murdare care au loc în Consiliul Municipal Chișinău. Lumea știe foarte bine cât costă un apartament în Chișinău, iar vânzarea unui teren de 1,29 hectare la prețul unui apartament cu 3 odăi bate la ochi.

Este o matematică elementară, cu care PSRM și Platforma DA credeau că-i vor putea minte și de această dată pe cetățeni. Nu este pentru prima dată când alianța PSRM și Platforma DA din CMC votează proiecte dezastruoase pentru Chișinău”, se arată într-un comunicat PAS.

Pe de altă parte, Platforma DA acuză consilierii PAS că ar „sabota” soluționarea problemelor orașului.

Amintim că CMC a vândut un teren de 1,3 hectare de lângă magazinul UNIC cu circa 130.000 de euro. Decizia a fost susținută de consilierii Partidului Socialiștilor și ai Platformei DA, însă criticată dur de Partidul Acțiune și Solidaritate. Consilierii PAS acuză CMC că a vândut terenul la un preț mult mai mic decât adevărata sa valoare și că urmează să atace decizia în instanță.

În acest context, s-au format divergențe de opinii în Platforma DA, după ce consilierii municipali ai formațiunii au votat, împreună cu cei socialiști, vinderea terenului de 1,3 de hectare cu circa 130.000 de euro, mult sub prețul de piață. Președintele interimar al partidului, Dinu Plîngău, a anunțat că „va discuta cu colegii despre retragerea sprijinului politic al consilierilor municipali din partea formațiunii, responsabili de domeniul funciar”.

La scurt timp, fostul lider al formațiunii, Andrei Năstase, a spus că Plîngău „nu are pentru ce să se scuze” și că declarația colegului său este cauzată de lipsa sa de experiență: „Cred că s-a grăbit Dinu puțin”. Năstase, și el consilier municipal, a insistat vinderea terenului a fost necesară din cauza existenței unei decizii a instanței de judecată: „Unde-i lege, nu-i tocmeală”.

Articole asemănătoare

Back to top button