fbpx

Școală pe vreme de pandemie: Numărul elevilor din Chișinău care nu au acces la internet

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a prezentat informații privind situația actuală din școlile din Chișinău. Potrivit oficialei, peste 370 de elevi ai instituțiilor de învățământ nu sunt încadrați în procesul educațional deoarece fie nu dispun de mijloace tehnice, fie de o conexiune stabilă la internet.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cele 150 de instituții de învățământ se atestă următoarea situație:

  • 42.879 de elevi participă la ore cu prezență fizică;
  • 42.844 de elevi participă la ore cu prezența online;
  • 16.831 de elevi alternează zilele cu prezența fizică/online;
  • 377 de elevi sunt înafara procesului educațional: 363- lipsa tehnicii/internetului; 12 – bolnavi; doi – abandon școlar).

Numărul total de elevi școlarizați la nivel de municipiu la data de 16 martie 2021, după vacanța de primăvară, este de 92.630.

Cutasevici a menționat că, pentru a stabili atitudinea părinților privind organizarea în continuare a procesului educațional, ca urmare evoluției situației epidemiologice, DGETS urmează să aplice un chestionar care va fi completat de către părinții elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău.

Citește și:

Autoritățile teritoriale decid dacă elevii revin în bănci. Câte persoane din cadrul instituțiilor de învățământ au COVID-19?

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button