fbpx

Autoritățile teritoriale decid dacă elevii revin în bănci. Câte persoane din cadrul instituțiilor de învățământ au COVID-19?

Actualmente, în Republica Moldova 33 de grădinițe sunt în carantină, după ce 26 de micuți, 176 de cadre didactice și 118 angajați auxiliari, anunță ministra interimară a Educației, Liliana Pogolșa. În cadrul școlilor se atestă 292 de elevi infectați, 409 cadre didactice și 110 persoane din rândul angajaților auxiliari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, la decizia Comisiilor teritoriale de sănătate publică, care trebuie să stabilească dacă elevii revin în bănci sau nu, patru instituții din țară activează la distanță. Instituțiile de educație timpurie continuă activitatea cu prezența fizică a micuților, cu excepția celor în carantină.

Cu prezența fizică a elevilor, activează 321 de instituții. Micuții din clasele primare și absolvenții din 151 de instituții merg la școală, însă pentru elevii din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional este organizat la distanță.

A treia categorie sunt instituțiile unde se activează conform scenariului trei – cu prezența a 50% dintre ele, copiilor care studiază în clasele primare și absolvenților, funcționează 765 de școli.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button