fbpx

Șase grădinițe din Moldova, plasate în carantină. Patru micuți și peste 60 de educatori au fost diagnosticați cu virusul COVID-19

Dintre cele 1398 de grădinițe, și-au reluat activitatea 1096. Actualmente, șase instituții și 18 grupe de copii se află în carantină. Sunt patru micuți și 67 de educatori confirmați pozitiv cu virusul COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informațiile au fost anunțate astăzi, 13 octombrie, de către ministrul Educației, Igor Șarov. Potrivit lui, și 284 de elevi, 373 de învățători, dar și 72 de angajați auxiliari din instituțiile de învățământ s-au îmbolnăvit.

În instituțiile profesional-tehnice sunt 52 de elevi, 35 de cadre didactice și 20 de reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar care au contractat maladia, iar 35 de grupe de elevi se află în autoizolare.

Referindu-se la universități, Șarov a declarat că în perioada 5-9 octombrie au fost diagnosticați 39 de studenți, iar 121 se află în carantină. La fel, s-au îmbolnăvit 18 profesori, iar 17 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane.

Așadar, ministrul a îndemnat elevii și cadrele didactice să evite în continuare aglomerațiile pe teritoriul instituțiilor de învățământ, să păstreze distanța fizică, să se spele frecvent pe mâini și să utilizeze, după caz, cu atenție soluțiile dezinfectante.

Articole asemănătoare

Back to top button