fbpx

Salariații S.A. Cariera Micăuți afirmă că un grup de persoane blochează ilegal activitatea economică a întreprinderii

Salariații S.A. Cariera Micăuți, într-o declarație pentru presă, aduc la cunoștință opiniei publice și societății civile „acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care, fiind organizate și conduse de către cetățeanul Dumitru Ciobu în comun cu Covali Eugeniu (ex directorul general al S.A. Cariera Micăuți), Igor Botnariuc (nașul lui Covali E.), cu susținerea Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, în special a deputaților Alexandru Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc, motivați de persoanele interesate inclusiv financiar, blochează în mod ilegal activitatea economică a SA Cariera Micăuți (în proces de insolvabilitate), sistând astfel activitatea de extragere a zăcământului și valorificare a produsului existent în stoc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, ca rezultat mai mult de 130 salariați sunt în imposibilitatea de a munci, a obține un venit și a întreține familiile”.

Potrivit lor, din 15 iunie 2020, cetățeanul Dumitru Ciobu (domiciliat în mun. Chișinău, com. Bubuieci, str. Florilor, 3), care este administrator al SRL Ex-Stone, a început o campanie ilegală de împiedicare a activității economice a SA Cariera Micăuți, urmărind interese obscure financiare personale ce nu i se cuvin. Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, în opinia noastră, este un atac raider care conturează un interes și influență vădită a politicului corupt și iresponsabil.

Astfel, se încearcă preluarea sau chiar distrugerea entității economice SA Cariera Micăuți. Iar Comisia de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile a fost platforma organizată de unii deputați, indicați mai sus, pentru a influența activitatea autorităților statului, instanțelor de judecată, în vederea stopării activității economice a Carierei Micăuți, iar în caz de necesitate să meargă nemijlocit la Carieră și să stopeze activitatea așa după cum au și făcut anterior.

Salariații Carierei au mai menționat în context:

„Condamnăm cu vehemență acțiunile ilegale ale cet. Dumitru Ciobu, Igor Botnariuc si Covali Evghenii (ex director general) și a Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, în special din partea deputaților Alexandru Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc de a sista activitatea SA Cariera Micăuți (în proces de insolvabilitate) și de a lăsă fără o sursă de venit 130 salariați și familiile lor mai ales în condițiile pandemice (COVID 19) mai bine de 4 luni. Într-un stat de drept autentic în perioada de pandemie în care ne aflăm businessul și salariații sunt susținuți prin diferite instrumente și nu blocați ca în cazul Carierei.

Considerăm că, într-un stat de drept, orice litigiu se examinează și soluționează de instituția competentă conform legislației în vigoare și nu prin blocarea ilegală și samavolnică a activității SA Cariera Micăuți (în proces de insolvabilitate) de către deputații și autoritățile influențate de acestea.

Solicităm autorităților de stat competente, poliție, procuratura, Parlament, Președinție, Guvern, în termen restrâns, să întreprindă acțiunile necesare, în vederea curmării acțiunilor samavolnice a grupului criminal condus de cet. Dumitru Ciobu, Igor Botnariuc si Covali Evghenii (ex director general) și Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, în special din partea deputaților Alexandru Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc.

Atenționăm, că în cazul în care nu vor fi luate măsurile necesare în vederea curmării acțiunilor samavolnice a grupului criminal condus de deputații indicații mai sus colectivul de muncă își rezervă dreptul de a organiza un protest sau chiar greva foamei, inclusiv prin blocarea drumurilor naționale, așa cum am fost și noi blocați în munci și trăi decent.

Ne angajăm, să nu susținem și să nu votăm pentru deputații corupți Alexandru Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc și nici pentru formațiunile politice din care fac parte. Considerăm că locul lor de muncă nu este în Parlament”.

Articole asemănătoare

Back to top button