fbpx

S-a apucat să facă focul, dar a ajuns la spital. Un bătrân a suferit arsuri grave după ce jăraticul a sărit din sobă

Un bătrân din raionul Glodeni a ajuns la spital cu arsuri grave după ce s-a apucat să facă focul. Jăraticul a sărit din gura sobei, iar ca urmare bărbatul a suferit arsuri grave.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a avut loc  duminică în localitatea Hîjdieni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:03, iar la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care a stabilit că de la scântei s-a aprins podeaua de lângă sobă pe 0,5 metri pătrați.

Bărbatul de 81 de ani a fost scos din focar de către fecior său până la venirea pompierilor. Pentru acordarea îngrijirilor medicale a fost solicitat și un echipaj medical, care a preluat bărbatul de urgență la spitalul din raionul Glodeni, unde s-a stabilit că acesta a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul exploatării necorespunzătoare a sobei. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă vârstnici să-i monitorizeze și să-i ajute să facă focul în sobe, pentru a nu-i expune riscului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button