fbpx

Reacția Primăriei capitalei după ce peretele unei clădiri ar fi căzut peste o mașină în timpul demolării

Primăria municipiului Chișinău s-a autosesizat referitor la cazul înregistrat miercuri, 15 septembrie, pe șantierul de construcții de pe bulevardul Grigore Vieru, 24, unde un zid al construcției s-a prăbușit peste un automobil parcat în preajmă.

Ulterior, în urma cercetărilor efectuate de reprezentanții municipalității, ai Preturii Rîșcani, a serviciilor specializate, dar și a Poliției, s-a constatat că executarea lucrărilor de demolare a construcției, se realizează în lipsa autorizației de desființare.

În consecință, reprezentanții Preturii au întocmit un proces-verbal de constatare a situației de fapt – executarea lucrărilor de demolare.

Proprietarul (SRL „RENAISSANCE GROUP”) a inițiat demolarea totală a imobilului privat în lipsa autorizației de desființare, iar în procesul executării necorespunzătoare a lucrărilor (neautorizate și nesecurizate), o parte din perete s-a prăbușit necontrolat, în afara tenului privat, precum și a îngrădirii șantierului.

Astfel, Admistrația Publică Locală (APL) Chișinău va sesiza Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST), Inspectoratul de Stat al Muncii, Inspectoratul de Poliție Rîșcani, pentru întreprinderea măsurilor de rigoare, care, după caz vor stabili persoanele vinovate.

Anterior, Pretura Rîșcani a sesizat AST, în vederea monitorizării lucrărilor de reconstrucție a imobilului de pe adresa nominalizată, inițiate în baza autorizației de construire nr. 113-c/21 din 05.05.2021. AST urmează să se expună asupra cazului enunțat, conform competențelor.

Primăria Chișinău a eliberat anterior pe cazul examinat certificatul de urbanism pentru proiectare nr. 230i/20 din 16.07.2020 și autorizația de construire nr. 113-c/21 din 05.05.2021, prin care s-au autorizat lucrările de proiectare pentru reconstruirea capitală a imobilului comercial existent pe bulevardul Grigore Vieru, 24, nr. cadastral 0100419.240.01, cu extindere în limitele terenului privat în vederea realizării unui centru comercial multifuncţional (regim pe înălțime: S+P+1E+1E retras), cu respectarea procedurii stabilite de Legea nr. 163 din 09.07.2010 „Privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii”, pentru perfectarea documentației respective fiind prezentate toate actele şi avizele necesare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button