fbpx

Reacția Președinției, după ce Promo-LEX a criticat intenția Maiei Sandu de a modifica legislația privind intervenția Poliției la proteste

După ce reprezentanții Asociației Promo-LEX au criticat intenția președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de a modifica legislația pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la întruniri, Președinția a venit cu o reacție la subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit consilierei prezidențiale, Ștefania Ștefîrță, șefa statului s-a referit strict la întrunirile unde este încălcată grav ordinea publică și unde responsabili de gestionarea manifestației nu-și îndeplinesc obligațiunile privind sistarea acesteia.

„Solicitarea președintei Maia Sandu s-a referit strict la întrunirile unde e încălcată grav ordinea publică și unde nici organizatorii, nici autoritățile publice locale, responsabile de gestionarea manifestației, nu-și îndeplinesc obligațiunile privind sistarea acesteia (art.21 alin.(2) din Legea cu privire la întruniri).Intervențiile în cauză, daca vor fi aprobate, în niciun caz nu vor îngrădi dreptul la întrunire și la protest al cetățenilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președintei.

Amintim că miercuri, 12 octombrie, Asociația Promo-LEX s-a arătat îngrijorată în legătură cu intenția președintei Maia Sandu de modificare a legislației pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la proteste. Conform Promo-LEX, „modificarea legislației nu este oportună și nu poate fi determinată de un presupus conflict între administrația publică locală și forțele de ordine”.

ZUGO amintește că, pe 11 octombrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației care va permite Poliției să asigure ordinea publică chiar și în condițiile în care „unii actori din administrația locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară”.

Menționăm că pe 9 octombrie, protestatarii din fața Președinției și Parlamentului au blocat traficul rutier, instalând corturi chiar pe carosabil. Corturile protestatarilor din centrul municipiului Chișinău au fost scoase de mascații de la Fulger.

Articole asemănătoare

Back to top button