fbpx

Reacția liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, după ce Interpol a anunțat că nu este dat în căutare

După ce Interpol a anunțat autoritățile din Republica Moldova că urmărirea președintelui Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a fost blocată, acesta nu a ezitat să vină cu un răspuns pe pagina formațiunii politice. Astfel, fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) susține că guvernarea dorește să-i creeze o imagine proastă în societate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Acest lucru confirmă că cerințele autorităților din Republica Moldova în privința dlui Gheorghe Cavcaliuc sunt motivate politic și, ca urmare, ilegale.

Avem toate motivele să credem că autoritățile au falsificat probe în privința președintelui PACE, doar pentru a orchestra un amplu proces de telejustiție și a încerca să obțină condamnarea în avans a dl Gheorghe Cavcaliuc, manipulând percepția societății, inclusiv pentru a influența instanțele de judecată care urmează să examineze acest caz.

Scopul acestor ilegalități este crearea unei imagini negative dlui Cavcaliuc în societate, dar și în rândul membrilor și simpatizanților Partidului PACE, pe care îl conduce”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a partidului.

Amintim că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat miercuri, 19 ianuarie, că biroul Interpol de la Lyon a blocat toate acțiunile de căutare și urmărire ale lui Gheorghe Cavcaliuc, fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol, care prevede interzicerea intervențiilor de ordin politic, militar, religios sau rasial.

Citește și: Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău: Nicio cerere de extrădare de la Interpol către autorități nu a fost emisă

Articole asemănătoare

Back to top button