fbpx

PCCOCS susține că Interpolul a blocat căutarea lui Cavcaliuc: S-a invocat articolul 3 al Constituției organizației

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță miercuri, 19 ianuarie, că Interpolul a blocat căutarea lui Gheorghe Cavcaliuc. Astfel, Procuratura Generală a fost informată pe 17 ianuarie, prin intermediul Biroului Interpol de la Chișinău, referitor la blocarea căutării acestuia, invocând articolul 3 al Constituției organizației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Biroul Interpol de la Lyon (Franța), în luna decembrie 2021, a acceptat solicitarea Biroului Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru arestare și extrădare. Ulterior, la 17 ianuarie 2022, Procuratura a fost informată, prin intermediul Biroului Interpol de la Chișinău, referitor la blocarea căutării învinuitului, fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, ținând cont de această situație și având în vedere acțiunile de urmărire penală planificate în cadrul cauzelor penale, a fost formulată și remisă o cerere de comisie rogatorie către autoritățile din Marea Britanie, unde printre alte acțiuni necesare dispunerii unei soluții obiective pe caz, a fost solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc pe dosarul penal în care victime ale infracțiunii sunt cetățenii Gheorghe Petic (înscenarea violului) și Ruslan Verbițchi ( înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina).

„Este strict interzis ca Organizația să întreprindă orice intervenție sau activitate de ordin politic, militar, religios sau rasial”, se arată în articolul 3 al Constituției Interpol.

Amintim că marți, 18 ianuarie, în cadrul unei emisiuni televizate, ambasadorului Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, a declarat că autoritățile britanice nu au recepționat încă nicio solicitare din partea Interpol privind extrădarea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ambii fugari la Londra.

 

Articole asemănătoare

Back to top button