fbpx

Reacția ANSA după ce 73 de loturi de pește infestat au primit certificate veterinare

ANSA a venit cu o reacție după ce Maia Sandu a anunțat că 73 de loturi de pește congelat, infestat cu paraziți, au primit certificate veterinare. Potrivit Agenției, actualmente se desfășoară o anchetă de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Investigațiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial și central al Agenției, dar și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. Informația detaliată este pusă la dispoziția colaboratorilor corpului de control al prim-ministrei, Poliției și Procuraturii. Agenția spune că la încheierea anchetei de serviciu va informa opinia publică despre rezultate acesteia și măsurile întreprinse pentru a preveni cazurile de comercializare a peștelui neconform.

Precizăm că, astăzi, Maia Sandu a anunțat că în cadrul unor verificări s-a depistat că în perioada 20 august-4 octombrie, din 124 de loturi de pește importate în Moldova, în 73 peștele s-a dovedit a fi infestat cu paraziți. Pe marginea cazului a fost deschisă o cauză penală, iar companiile implicate nu vor mai putea livra produse instituțiilor publice.

Articole asemănătoare

Back to top button