fbpx

Ploaia din această noapte a lăsat fără lumină 13 localități din țară. Care sunt raioanele afectate?

Ploaia din această noapte a lăsat fără lumină mai multe regiuni din Republica Moldova. Este vorba despre localități din Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Intensificările locale ale vântului și precipitațiile puternice au produs în ultimele două zile mai multe deranjamente în rețelele electrice, soldate cu întreruperi izolate a furnizării energiei către consumatori. În principal acestea s-au datorat rupturilor de conductor, urmare a căderii copacilor sau a crengilor.

Deși pe parcursul zilei de joi au fost realimentate cu energie toate satele afectate de intemperie, seara s-au produs noi deconectări. Actualmente, specialiștii intervin pentru a soluționa aceste probleme.

În contextul, furnizorul de energie electrică atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice să respecte strict regulile de protecție împotriva electrocutărilor. Este indicat să ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci, să marcați la distanță locul rupturii conductorului electric, să asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare, să nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața, să supravegheați și să instruiți copiii în acest sens și să informați despre orice incident operatorul de distribuție.

Articole asemănătoare

Back to top button