fbpx

Petic va cere la CtEDO despăgubiri de cinci milioane de lei pentru dosarul fabricat de viol

Gheorghe Petic se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la dosarul de viol pe numele său, care s-a dovedit a fi fabricat. Fostul polițist de frontieră va cere despăgubiri de cinci milioane de lei. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă Republica Moldova „nu îi va întoarce pretențiile, inclusiv financiare”, Petic spune că se va adresa la CtEDO cu solicitarea de a primi cinci milioane de lei.

„De la Cavcaliuc – un milion, de la Jizdan – două, de la Plahotniuc – un milion, de la alții care au fabricat dosarul…în total cinci milioane de lei. Păcat că R. Moldova va trebui să plătească”, a declarat Petic.

Gheorghe Petic susține că anume cei vizați, dar și președintele FEA – Dorin Damir – ar sta în spatele fabricării dosarului pe numele său.

Vezi și: Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Dorin Damir și Valeriu Cojocaru, vizați în dosarul fostei Direcții nr. 5

În cadrul emisiunii, Petic a făcut și o serie de dezvăluiri despre timpul petrecut în spatele gratiilor. Acesta a spus că s-a gândit să își pună capăt zilelor, însă l-a oprit gândul la copiii săi. De asemenea, bărbatul a relatat și că s-a încercat uciderea sa intenționată prin mâncare otrăvită.

Amintim că cazul lui Gheorghe Petic, activist al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, locotenent-colonel în rezervă, a devenit unul dintre cele cu cea mai mare rezonanță din anul 2019.

După ce a făcut dezvăluiri despre schemele de contrabandă de la vamă, împotriva sa a fost deschis un dosar despre viol. Au urmat nouă luni de închisoare și decizia Curții de Apel de a transmite cazul spre reexaminare. Petic a fost eliberat în sala de judecată.

Citește și:

video | Fabricarea dosarului pe numele lui Gheorghe Petic: Cum o femeie ar fi fost instruită să vorbească despre o falsă tentativă de viol

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button