fbpx

Petic va cere la CtEDO despăgubiri de cinci milioane de lei pentru dosarul fabricat de viol

Gheorghe Petic se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la dosarul de viol pe numele său, care s-a dovedit a fi fabricat. Fostul polițist de frontieră va cere despăgubiri de cinci milioane de lei. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

Dacă Republica Moldova „nu îi va întoarce pretențiile, inclusiv financiare”, Petic spune că se va adresa la CtEDO cu solicitarea de a primi cinci milioane de lei.

„De la Cavcaliuc – un milion, de la Jizdan – două, de la Plahotniuc – un milion, de la alții care au fabricat dosarul…în total cinci milioane de lei. Păcat că R. Moldova va trebui să plătească”, a declarat Petic.

Gheorghe Petic susține că anume cei vizați, dar și președintele FEA – Dorin Damir – ar sta în spatele fabricării dosarului pe numele său.

Vezi și: Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Dorin Damir și Valeriu Cojocaru, vizați în dosarul fostei Direcții nr. 5

În cadrul emisiunii, Petic a făcut și o serie de dezvăluiri despre timpul petrecut în spatele gratiilor. Acesta a spus că s-a gândit să își pună capăt zilelor, însă l-a oprit gândul la copiii săi. De asemenea, bărbatul a relatat și că s-a încercat uciderea sa intenționată prin mâncare otrăvită.

Amintim că cazul lui Gheorghe Petic, activist al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, locotenent-colonel în rezervă, a devenit unul dintre cele cu cea mai mare rezonanță din anul 2019.

După ce a făcut dezvăluiri despre schemele de contrabandă de la vamă, împotriva sa a fost deschis un dosar despre viol. Au urmat nouă luni de închisoare și decizia Curții de Apel de a transmite cazul spre reexaminare. Petic a fost eliberat în sala de judecată.

Citește și:

video | Fabricarea dosarului pe numele lui Gheorghe Petic: Cum o femeie ar fi fost instruită să vorbească despre o falsă tentativă de viol

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button