fbpx

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Dorin Damir și Valeriu Cojocaru, vizați în dosarul fostei Direcții nr. 5

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au decis prelungirea arestului preventiv cu 30 de zile pentru președintele Asociației Fighting & Entertainment Association (FEA), Dorin Damir și în privința șefului suspendat al Inspectoratului de Poliție (IP) Balți Valeriu Cojocaru, cercetați pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției nr. 5.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurorul de caz, Dumitru Raileanu.

Celor doi le sunt incriminate cinci capete de acuzare, pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”, pentru care riscă de la 2 până la 12 ani de închisoare.

Amintim că pe 13 septembrie, Curtea de Apel (CA) Chișinău a respins ca nefondat recursul avocatului lui Damir și a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care, în privința lui Damir continuă să fie aplicat arestul preventiv în izolator, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Citește și: Pînzari, Damir și Cojocaru ar putea fi trimiși pe banca acuzaților. Judecătorul, vizat în controale ale ANI

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button