fbpx

Pînzari, Damir și Cojocaru ar putea fi trimiși pe banca acuzaților. Judecătorul, vizat în controale ale ANI

Președintele Asociației FEA, Dorin Damir, actualul șef al Poliției din Balți, Valeriu Cojocaru și ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, ar putea compărea pe banca acuzaților, transmite Ziarul de Gardă. Potrivit jurnaliștilor, pe pagina web a Judecătoriei Chișinău există deja informație despre repartizarea cazului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) nu a anunțat despre trimiterea dosarului pe masa judecătorilor. Contactați de jurnaliști, ei au punctat că „atunci când acest caz va fi expediat în instanță, neapărat vor comunica publicului larg”.

Declarația lor are loc în contextul în care cauza penală a fost înregistrată la Judecătoria Chișinău, fiind deja și repartizată spre examinarea în fond, în prima instanță, relatează zdg.md. Cei trei sunt bănuiți de abuz în serviciu, iar dosarul a fost repartizat judecătorului Denis Guzun.

Potrivit unei investigații publicate anterior de ZdG, magistratul risca să rămână fără trei milioane de lei, fiind vizat de controale ale Autorității Naționale de Integritate (ANI). Conform reporterilor, acesta ar fi fost implicat în tranzacții imobiliare încă din perioada când era student, iar părinții săi ar fi locuit într-o casă de lux, despre care ar fi susținut că este nefinalizată și care nu ar fi fost înregistrată la Cadastru. În mai 2021 ANI a finalizat controlul averii lui Denis Guzun și a constatat prezența unei diferențe substanțiale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button