fbpx

Peste 300.000 de cazuri de COVID-19 într-o zi. Țara care a stabilit recordul pesimist

Peste 300.000 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în India timp de 24 de ore. Țara a bătut recordul Statelor Unite, care a raportat anterior cel mai mare număr de infectări zilnice – 297.430.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și numărul deceselor provocate de COVID-19 în India a atins un nou record. Conform libertatea.ro, cu referire la Reuters, acolo s-au stins din viață 2104 persoane timp de o zi.

India este pe locul doi în lume după numărul de îmbolnăviri înregistrate. De la debutul pandemiei, țara a confirmat peste 15 milioane de cazuri de infectare și mai mult de 180.000 de decese.

Doctorii indieni sunt nevoiți să plaseze câte doi pacienți bolnavi de COVID-19 pe un singur pat. În multe orașe, spitalele au rămas fără paturi, dar și fără oxigen. „Suntem cu siguranță supraîncărcați. Lucrăm deja la capacitate maximă”, spun medicii, care precizează că pacienții vin pe cont propriu, iar ambulanțele stau la rând la intrare în instituțiile medicale.

Între timp, țara a blocat exportul de vaccinuri contra COVID-19 acum o lună, pentru a prioritiza imunizarea propriei populații. Măsura îngrijorează țările care au comandat vaccinuri, deoarece indienii au contracte pentru producerea a 550 de milioane de doze din vaccin AstraZeneca și 550 de milioane de doze de Novovax pentru schema COVAX între 2021 și 2022.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button