fbpx

Peste 20 de persoane din țară au fost internate cu simptome de coronavirus. O mamă cu trei copii a plecat recent la cumpărături în Italia

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informații actualizate privind infecția cu virusul COVID-19. Ea a anunțat că nu sunt cazuri noi de îmbolnăvire, însă au fost internate 22 de persoane care au simptome ale coronavirusului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dintre acestea, 14 adulți sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar la cel de Boli Contagioase pentru Copii se află șase minori și două mame. Într-unul dintre cazuri, spune ministra, mama a plecat cu cei trei copii ai săi la cumpărături în Milano – Italia, în perioada epidemiei. Iar același lucru l-ar fi făcut și o altă mamă.

„A plecat exact în situația alarmantă… Vin cu un apel repetat, dacă avem posibilitatea, atunci să ne abținem de la călătoriile peste hotare”, a transmis Dumbrăveanu.

Funcționara a precizat că de la toți pacienții au fost preluate probe, rezultatul cărora va fi anunțat astăzi, la ora 16:00.

Cât despre cei care au intrat în contact cu ultimele două persoane confirmate bolnave: „În contextul cazurilor confirmate ieri, am identificat persoanele, care au fost în contact. Este vorba despre un raion, unde s-a lucrat foarte bine și operativ. Am identificat și persoanele, care au contactat cu persoana din Chișinău”, a declarat ministra.

Articole asemănătoare

Back to top button