fbpx

Peste 1000 de persoane au solicitat acte provizorii în ziua alegerilor. Bilanțul Agenției Servicii Publice

Agenția Servicii Publice (ASP) a eliberat ieri 1045 de buletine de identitate provizorii. Totodată, cetățenii au ridicat 1043 de acte confecționate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform instituției, cele mai multe documente au fost eliberate în municipiul Chișinău, la Bălți, Soroca, Rezina, Orhei și Comrat. Pe de altă parte, la Bender, Coșnița, Căinari, Șoldănești și Basarabeasca au fost cele mai puține solicitări de a confecționa acte de identitate provizorii.

Comparativ cu alegerile din anii precedenți, ASP a eliberat ieri mai multe acte decât în turul II al alegerilor locale din 2019. Totuși, numărul actelor provizorii înmânate este mai mic decât la alte scrutine organizate începând cu 2014, cu excepția turului doi al prezidențialelor din 2016.

În acea zi au fost eliberate 1045 de buletine de identitate provizorii. Totuși, numărul de acte confecționate pe care le-au primit cetățenii a fost mai mare decât pe 1 noiembrie 2020.

Precizăm că, ASP lucrează în zilele când în Moldova se desfășoară alegeri. Așadar, cetățenii care nu dețin acte sau întâmpină probleme legate documentele pe care le dețin atunci când merg la vot, se pot adresa specialiștilor pentru le soluționa sau a primi documente provizorii.

Articole asemănătoare

Back to top button