fbpx

Pesta porcină, identificată în România, Rusia și Germania. R. Moldova nu înregistrază boli infecțioase la animale, în ultima perioadă

Pe teritoriul Republicii Moldova nu s-au înregistrat cazuri de boli infecțioase la animale din 25 decembrie 2020 până la ora actuală. Totuși, peste Prut s-au depistat cazuri de pestă porcină. Aceeași infecție a fost înregistrată în Germania și Rusia. Specialiștii au depistat, în alte state, infecții precum: ciuma de raci, bluetongue sau .oala hemoragică epizootică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Româina au fost înregistrate cazuri de pestă porcină la porci domestici în Cluj, Suceava, Galați și Alba. Iar în Sibiu, Vaslui și Iași – la porci mistreți.

În Rusia, cazurile noi de îmbolnăvire au fost găsite în regiunile Tveri, Volgograd, Primorie, Samara și în Republica Tatarstan.

Aceeași infecție a fost depistată și de specialiștii nemți pe teritoriul din Germania.

„Se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți, eradicarea teritoriului unde a fost înregistrată boala, sânt introduse măsuri de carantină, controlul mișcării animalelor în interiorul țărilor”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Potrivit ANSA, în Polonia, au fost înregistrate cazuri de HPIA (influența aviară hiper – patogenă). Aceeași infecție a fost depistată ăn Ucraina, Coreea de Sud, Germania, Japonia, Israel și în Taipeiul Chinez.

Alte boli depistate în lume la păsări și animale:

Bluetongue – Muntenegru, la bovine. Grecia, la ovine și caprine.
Boala hemoragică epizootică – Israel, la bovine.
Maedi-visna – Norvegia, la ovine.
Ciuma de raci – Italia.
Necroza hematopoietică infecțioasă – Macedonia de Nord, la păstrăv curcubeu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button