fbpx

Persoanele care au protestat ieri în fața Guvernului ar putea fi sancționate. Ce încălcări ar fi comis?

Persoanele care au participat la protestul de ieri, 2 martie, din PMAN, ar putea fi sancționate. Poliția precizează că unii dintre cei aflați la manifestație ar fi încercat să destabilizeze ordinea publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de IGP, Primăria a fost anunțată că manifestația se va încheia la ora 14:00, dar aceasta a durat cu patru ore mai mult și s-a finalizat la 18:00. Totodată, spargerea ușii Guvernului și prejudiciile cauzate de această acțiune au fost documentate de polițiști.

În același timp, protestatarii ar fi încălcat dreptul cetățenilor la libera circulației prin blocarea transportului public pe mai multe artere, fiind create incomodități locuitorilor orașului, agenților economici și serviciilor de urgență.

Conform Poliției, până la 18:00, manifestanții au fost convinși de către forțele de ordine să renunțe la acțiunile de blocare a traficului din centrul capitalei și să se retragă în fața Guvernului. Acțiunile ilegale care ar fi fost admise au fost înregistrate, iar dacă li se va demonstra vina, cei implicați vor fi sancționați conform prevederilor legale.

Amintim că, ieri, mai multe persoane s-au adunat în fața Executivului pentru a cere demisia lui Ion Chicu, a lui Igor Dodon și a lui Aureliu Ciocoi. În cadrul manifestațiilor, una dintre ușile Guvernului a fost spartă cu un buzdugan, iar ulterior, circulația prin centrul orașului a fost blocată.

Articole asemănătoare

Back to top button