fbpx

foto, video | Protest la Guvern! Ușa de la intrare a fost spartă cu buzduganul

Astăzi, de Ziua Memoriei, sute de oameni sunt în fața Guvernului și protestează pentru a cere demisia cabinetului de miniștri sub conducerea lui Chicu. Mai multe altercații au avut deja loc între polițiști și manifestanți, iar unul dintre cei veniți a spart ușa de sticlă de la intrarea în Executiv cu un buzdugan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre protestatari sunt și veterani ai războiului de pe Nistru, care scandează: „Jos Dodon”, „Dodon la pușcărie”, „Noi nu cedăm”, „Hoții” sau „Jos trădătorii”. Între timp, mai mulți polițiști apără instituția de stat.

Vezi și: video | Depuneri de flori și… protest. Astăzi sunt comemorați eroii căzuți în Războiul de pe Nistru

Menționăm că evenimentul a fost organizat de Consiliul Național al Veteranilor de Război.

Update: Bărbatul care a spart ușa de la intrarea în clădirea Guvernului s-ar putea alege cu un dosar penal. Potrivit poliției, pe cazul dat a fost inițiat un proces penal conform codului de procedura penală, pe baza articolului nr. 274.

„Fac un apel către toți la calm și înțelepciune. Doar în împăcare și înțelegere vom asigura buna dezvoltare a țării și reîntregirea noastră teritorială. A strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului, nu e dovadă de patriotism, din contra, e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci poporului Republicii Moldova, a fost reacția prim-ministrului Ion Chicu la protestul de azi.

Articole asemănătoare

Back to top button