fbpx

Pentru educație, justiție și infrastructură. Cum vor fi distribuite cele 600 de milioane de euro din partea UE?

Cele 600 de milioane de euro, oferite Republicii Moldova de către UE, vor fi distribuite pentru cinci domenii cheie. Anunțul a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune, susținute de Maia Sandu și directoare general-adjunctă pentru Politica de vecinătate și negocierile de extindere, Katarína Mathernová.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, cel mai mult se va cheltui pentru investiții și infrastructură. În acest sens se vor aloca 230 de milioane de euro, aici fiind inclusă și gestionarea resurselor de apă, inclusiv conservarea râului Nistru.

Alte 220 de milioane de euro vor merge către sistemul de gestionare a banilor publici. Pentru susținerea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii se vor folosi circa 100 de milioane de euro, iar câte 25 de milioane de euro se vor oferi sistemului de educație și reformării justiției, care include și combaterea corupției.

Potrivit Maiei Sandu, o parte dintre bani sunt donații, iar altele sunt credite la condiții foarte bune. Amintim că, acum câteva zile, Comisia Europeană a aprobat un plan de redresare economică ce vizează țara noastră și a alocat Republicii Moldova 600 de milioane de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button