fbpx

O mămică a decedat după ce a dat naștere la doi copii. Reacția ministrei Sănătății și a reprezentanților spitalului

Clipe grele pentru o familie, după ce o femeie s-a stins din viață la doar câteva zile după ce a născut gemeni în spitalul de la Ungheni. Dacă apropiații mămicii susțin că de vină sunt medicii, responsabilii instituției spun că de vină sunt complicațiile medicale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia i-a adus pe lume pe cei doi micuți pe 18 octombrie curent, aceștia fiind perfect sănătoși. După, însă, aceasta nu a reușit să se bucure prea mult de ei ca a și fost dusă la reanimare din cauza unor complicații. Pe 21, mămica a fost transportată la Spitalul Republican din capitală, în stare de comă. Ulterior, ea s-a stins din viață.

Cei apropiați sunt acum îngrijorați de partenerul femeii, care a rămas singur cu cei trei copii pe care îi au împreună.

„Cu lacrimi în ochi și inima sfâșiată de durere vă scriu. Azi, cu încă un grup de mămici din Ungheni am vizitat familia Lenuței… fetelor, e o tragedie comună, strigăt către autoritățile noastre: unde sunteți? Victor, tatăl celor trei copii, este distrus. Mama, soacra și nașa Lenuței ne-au mai povestit câte ceva din cele întâmplate.

Victor va deschide un cont bancar în care doritorii vor dona bani pentru cei micuți. Scutece de la numărul trei în sus (am dus azi destule cu numărul 2, 3) hăinuțe au destule, copii cresc și nu reușesc să le îmbrace pe toate, mâncare pentru sugari – să fie cu termen lung. Mămici și viitoare mămici, vă rog mult să nu mai așteptăm încă o tragedie… trebuie să ne unim”, a transmis un prieten de familie pe rețelele de socializare.

În acest caz, la Spitalul Raional Ungheni a fost pornită o anchetă internă, iar ministra Sănătății a venit cu o reacție.

„Este numită prin dispoziție anchetă de serviciu pentru elucidarea cazului (încă de când era Elena vie am numit ancheta). Nu cunosc despre demisia cuiva la Ungheni, în orice caz, vineri am vorbit cu directorul și nu mi-a relatat nimic despre aceasta. Dar situația nu se schimbă. Am fost implicată în transferul Elenei, am fost a doua zi, duminică, 20 octombrie, la ea în reanimare pentru a mă convinge că dispunem de tot necesarul pentru a o salva. Au venit de acasă profesori, medici, era în stare foarte gravă, s-a dus lupta pentru viață ei până în ultima clipă… A fost chiar obținută, la un moment, îmbunătățirea parametrilor și odată cu aceasta apăruse și speranța, dar a două zi dimineață starea era iar critică și a fost luată iar în operație”, a declarat Ala Nemerenco pentru unimedia.info.

Dacă doriți să ajutați familia la creșterea celor trei copii, apelați la numărul de telefon 060298945 (Valentina – bunica celor mici).

Articole asemănătoare

Back to top button