fbpx

O căruță burdușită cu pește prins ilegal, oprită în zona de frontieră. Ofițerii au numărat 265 de viețuitori acvatici de diferite specii

O căruță burdușită cu pește a fost oprită în zona de frontieră în după amiaza zilei de 2 martie. În mijlocul de transport se aflau doi bărbați care se îndreptau spre localitatea Crihana Veche, Cahul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Patrula i-a observat în jurul orei 17:30. Indivizii au fost opriți pentru verificări, însă nu au putut prezenta acte de identitate. Ei s-au prezentat drept locuitori ai satului Crihana Veche, însă în urma verificărilor s-a stabilit că sunt domiciliați în localitatea Colibași, raionul Cahul. Cei doi au 34 și 38 de ani.

În cadrul audierilor, bărbații au recunoscut că se aflau în zona de frontieră pentru a pescui. În căruță erau 265 de pești de diferite specii, cu greutatea totală de circa 50 de kilograme. La fel, responsabilii au depistat și o plasă monofilament, cu lungimea de 200 de metri.

Așadar, bărbații au fost deja sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Ei urmează să achite 12 unități contravenționale. Totodată, despre incident a fost informat și Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button