fbpx

Motorina promisă agricultorilor: Prima tranșă din donația Româiniei a ajuns în R. Moldova

Prima tranșă din donația promisă agricultorilor de România a ajuns în Republica Moldova. Mai exact, au ajuns 1.200 de tone din totalul de șase mii de tone de motorină promise. Motorina urmează să fie distribuită autorităților capitalei, transmite Ambasada României din Chișinău. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj pe Facebook, președinta Maia Sandu a mulțumit autorităților de la București pentru donație și a subliniat că va monitoriza cu atenție procesul de distribuție a motorinei

„Vom monitoriza atent procesul de distribuție a motorinei – acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a scris Sandu.

„Acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a mai adăugat președinta.

Menționăm că transmiterea acestui ajutor umanitar este rezultatul înțelegerilor convenite între șefii de state ai Republicii Moldova și România, fiind convenit un pachet de măsuri, care cuprinde acţiuni concrete de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul combaterii pandemiei de COVID-19, şi pentru susţinerea dezvoltării economice şi sociale a Republicii Moldova.

După întrevederea cu Maia Sandu, președintele României, Klaus Iohannis a promis Republicii Moldova ajutor sub formă de 6000 de tone de motorină pentru agricultori, suport în valoare de peste 250.000 de euro pentru domeniul mass-media, semnarea protocolului de educație pentru următorii patru ani.

Articole asemănătoare

Back to top button