fbpx

live, update | Klaus Iohannis a ajuns la Chișinău, după șase ani: „România nu are graniță la Prut”, scandează mai mulți cetățeni

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns marți, 29 decembrie, în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită efectuată la Chișinău, în ultimii șase ani, de când Iohannis este șef de stat. Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

UPDATE. ORA 11:44 Ceremonia de primire a președintelui român s-a încheiat. Cei doi șefi de stat au intrat în instituția prezidențială pentru discuții. Aceștia urmează să susțină un briefing de presă după ora 13:00.

UPDATE. ORA 11:39 În fața Președinției a venit Asociația „UNIREA-ODIP”, care, la venirea lui Iohannis, a scandat: „România nu are graniță la Prut” și „Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

UPDATE. ORA 11:36 Sandu îi prezintă lui Iohannis echipa prezidențială.

UPDATE. ORA 11:33 În aceste momente sunt intonate imnurile ale celor state. Procedură obișnuită la ceremoniile oficiale.

UPDATE. ORA 11:32 Klaus Iohannis a ajuns în curtea instituției prezidențiale.

UPDATE. ORA 11:30 În aceste momente urmează să înceapă ceremonia oficială de primire a președintelui român în Republica Moldova. Evenimentul se desfășoară în curtea clădirii Președinției.

Potrivit agendei publicate de instituția prezidențială română, după ceremonia de primire, omologii vor avea discuții, dar și convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegaților.

„Vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România”, se arată într-un comunicat al președinției României.

„În cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii R. Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a R. Moldova”, se mai arată în comunicat.

De remarcat că președintele Iohannis a refuzat constant orice întâlnire oficială cu fostul președintele  al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button