fbpx

Moldoveni plecați la muncă în Portugalia, ținuți cu forța și lăsați fără pașapoarte. Informații de la Ministerul de Externe

În urmă ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai mulți moldoveni plecați la muncă în Portugalia, care ar fi fost lipsiți de pașapoarte și ținuți forțat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, instituția precizează că, Ambasada Republicii Moldova la Lisabona, imediat ce a intrat în posesia informațiilor care indică la activități de trafic de ființe umane, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile portugheze pentru dispunerea unei anchete referitoare la situația cetățenilor moldoveni din regiunea Beja a Portugaliei.

„Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile portugheze au inițiat o anchetă. În acest context, MAEIE informează că este continuată monitorizarea situației pe cazul raportat, precum și asigurată menținerea dialogului cu autoritățile locale, ambasada fiind plenar pregătită pentru acordarea asistenței consulare dacă situația o va impune”, se arată în comunicatul MAEIE.

Amintim că informațiile alarmante au fost publicate de jurnalistul Doru Dendiu.

„Dacă sunteți disperați și vreți să plecați la muncă în agricultură în Portugalia, prin Mădălin sau Dumitru, dacă transportul vă este asigurat de firma „Lavial” și dacă oferta de muncă e în zona Beja, mai bine mai căutați sau stați acasă. O să vă fie foarte greu să fugiți. Alfundao, Vale de Rosa, Ferreira de Alentejo și încă două – trei sate. Sunt circa 100 de „muncitori agricoli” în fiecare sat”, scria Dendiu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button