fbpx

Mircea Roșioru, unul dintre adjuncții suspendați ai lui Stoianoglo, și-a dat demisia

Mircea Roșior, unul din cei trei adjuncți suspendați ai procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și-a dat demisia luni, 18 octombrie. Potrivit Ziarului de Gardă, cererea de demisie a fost depusă din proprie inițiativă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am depus astăzi la prima oră cerere de demisie. Se vrea o schimbare și eu nu pot să împiedic lucrul ăsta să se întâmple și atunci o să fac un pas înapoi spre decizia celor care vor să formeze o nouă garnitură de conducere să o facă”, a declarat Mircea Roșioru pentru sursa citată.

Amintim că marți, 5 octombrie, adjuncții procurorului general: Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic au fost suspendați de drept odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo. Procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, este urmărit penal pe cinci capete de acuzare și se află în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Adjunctul suspendat al procurorului general, aflat în arest la domiciliu, Ruslan Popov este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Potrivit informațiilor obținute de sursa citată, procurorul în Procuratura Anticorupție (PA), Nadejda Busuioc, care a dispus punerea sub învinuire a lui Popov a constatat că infracțiunea a fost săvârșită „prin deținerea personală și prin intermediul unor terți a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite”.

La 10 octombrie curent, Iurie Perevonzic, unul din cei trei adjuncți ai procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo a anunțat că a demisionat.

Mircea Roșioru a fost delegat în funcția de adjunct al procurorului general în luna martie a anului 2017. Anterior, Roșioru a deținut funcția de procuror-șef interimar al Direcției judiciare a Procuraturii Generale. Pe 17 ianuarie 2014, acesta a fost ales președintele Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de patru ani. În anii 2010 – 2016, Mircea Roșioru a deținut funcția de procuror, șef al Direcției judiciare a PG.

Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic au fost numiți în funcția de adjuncți ai procurorului general al R. Moldova, Alexandru Stoianoglo, printr-o hotărâre a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în luna decembrie a anului 2019. Adjuncții procurorului dețin mai multe automobile și bunuri imobile.

În aprilie 2021, Ziarul de Gardă a scris că Mircea Roșioru, adjunct al procurorului general, indică în declarația sa de avere și interese personale pe care a depus-o pe 3 martie 2021, că a ridicat un salariu în valoare de 317 063,72 lei de la Procuratura Generală în anul 2020. Tot în anul 2020, Roșioru a obținut venituri din activitatea didactică, științifică și de creație. Acesta a ridicat un salariu de 6300,80 lei de la Institutul Național al Justiției, precum și un salariu de 2313,13 lei de la Universitatea de Stat din Moldova.

Ce avere deține Mircea Roșioru?

Familia Roșioru deține un teren intravilan de 6 ari pe care l-a dobândit în anul 2012. Valoarea bunului constituie 68.746 lei. Totodată, familia Roșioru deține două apartamente: un apartament de 59,5 metri pătrați, obținut în anul 2009, a cărei valoare nu este indicată în declarația de avere și interese personale, precum și un apartament de 121,3 metri pătrați, dobândit în anul 2018, în valoare de 826.245 lei.

Familia Roșioru deține un garaj în valoare de 88 267 lei și o avere imobilă de 12,9 metri pătrați în valoare de 48.787 lei. De asemenea, familia Roșioru deține un autoturism Opel Astra pe care l-a dobândit în anul 2011, în valoare de 61.000 lei. Adjunctul procurorului deține un cont bancar unde sunt depozitați 325.481 lei. Potrivit lui Roșioru, „contul bancar este contul de salariu”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button