fbpx

Miniștrii nu sunt scutiți de amenzi. Cum a reușit Dumitru Alaiba să înhațe una: „Gură-cască de mine ”

Noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, a povestit urmăritorilor de pe pagina sa de Facebook despre cum a reușit să obțină o amendă în trafic. Oficialul își asumă vina, susținând că a avut o săptămâna mai grea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se pare că Alaiba a fost oprit de către ofițerii de patrulare pentru un control de rutină. Deși nu a depășit limita maximă de viteză admisă în oraș, se pare că ministrul a uitat să-și ia asigurarea.

„Domnul polițist: – Bună seara, vă rog prezentați permisul de conducere.
Eu: – Ha! Nu-l am și nu-s obligat să-l am, conform unei legi votate în parlament!
Domnul polițist: – Da, bine, am nevoie de IDNP-ul dvs.
Pentru așa situație fără permis la tine, doar câteva luni în urmă înhățai amendă. Deja nu. Cu mâna mea am votat, alături de colegii din parlament.

PS: Dar. Amendă, totuși, am înhățat. Gură-cască de mine am uitat să iau asigurarea expirată pe 6 decembrie. Mă iertați, o săptămână cam intensă. Nu încălcați, fiți atenți la drum. E cam ceață”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.â

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, Parlamentul a aprobat modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii privind siguranța traficului rutier în sensul de excludere a obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național.

Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere, ei vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Astfel, conform modificărilor operate în legislație, prevederile date nu se răsfrâng asupra conducătorilor de vehicule, care conduc mașini în trafic internațional.

 

Articole asemănătoare

Back to top button