fbpx

Ministerul Sănătății, privind raportul Curții de Conturi: „S-a instituit o comisie de anchetă”

Ministerul Sănătății a venit vineri, 17 decembrie, cu noi precizări privind raportul auditului performanței „Autoritățile competente au întreprins suficiente măsuri în vederea asigurării cetățenilor cu vaccinuri și atingerii imunității colective pentru combaterea infecției COVID-19?”, realizat de Curtea Conturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Ministerul Sănătății anunță că în urma constatărilor prezentate în raportul Curții de Conturi, privind administrarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 în perioada mai – august 2021, instituția a instituit o comisie de anchetă.

Aceasta care se va deplasa și va supune verificării corectitudinea administrării vaccinurilor în instituțiile medico-sanitare și centrele de vaccinare la care se referă raportul. Ministerul Sănătății va reveni în cel mai scurt timp cu informația privind rezultatele anchetei.

Amintim că joi, 16 decembrie, Curtea de Conturi a făcut publice rezultatele auditului mai sus menționat, conform căruia circa 7000 de doze de vaccin cu termen de valabilitate expirat ar fi fost administrate în Republica Moldova. În urma aceluiași audit au fost depistate și alte carențe privind gestionarea procesului de vaccinare.

Ulterior, Ministerul Sănătății a dezmințit constatările raportului de audit, susținând că „respectarea cerințelor privind administrarea vaccinurilor în termen valabil este o prioritate și este monitorizată atât de instituțiile medico-sanitare care realizează vaccinarea, cât și de ANSP”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button