fbpx

Ministerul moldovean de Externe recomandă abținerea de la călătoriile neesențiale în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Ucrainei că în contextul evoluțiilor de securitate din proximitatea acestei țări, precum și a anunțurilor unor companii aeriene de a-și suspenda zborurile spre/dinspre Ucraina, recomandăm abținerea de la călătorii neesențiale, iar celor aflați pe teritoriul Ucrainei să evalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul țării vecine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Totodată, MAEIE recomandă cu prioritate cetățenilor moldoveni evitarea oricărei deplasări în regiunile de est ale Ucrainei și ajustarea promptă a planurilor de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă și a anunțurilor autorităților ucrainene.

În eventualitatea rămânerii pe teritoriul Ucrainei, îndemnăm cetățenii moldoveni să manifeste prudență la planificarea deplasărilor și să evite zonele unde se desfășoară evenimente cu participarea unui număr mare de persoane. La fel, este importantă verificarea disponibilității actelor de călătorie valabile și a mijloacelor financiare necesare pentru părăsirea la necesitate a țării.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene continuă să analizeze cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate, inclusiv din perspectiva menţinerii activităţii Ambasadei Republicii Moldova la Kiev. Astfel, ambasada de la Kiev și consulatul de la Odesa rămân operaţionale şi acţionează în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetățenilor aflați pe teritoriul Ucrainei.

Recomandăm în context, verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister, inclusiv pe canalul Telegram MAEIExplică, sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE”; se arată într-un comunicat al MAEIE.

Liniile de telefon de urgență a misiunilor diplomatice sunt constituite și active în regim de permanență (24/7):
Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: kiev@mfa.gov.md,
Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: odesa@mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul +373 22 23 20 02 (inclusiv din străinătate), sau email: call.center@mfa.gov.md.

Articole asemănătoare

Back to top button