fbpx

Ministerul Infrastructurii, despre greva transportatorilor: „Doar o mică parte din cursele rutiere au fost suspendate”

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a venit cu o reacție la greva transportatorilor, organizată în perioada  7 – 9 februarie, în semn de protest că autoritățile competente nu au executat cerințele anunțate anterior – majorarea tarifelor la călătorii. Astfel, instituția anunță că doar o mică parte din cursele rutiere sunt suspendate. În context, MIDR le mulțumește șoferilor care continuă să-și furnizeze serviciile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Potrivit informațiilor ANTA, doar o mică parte din cursele rutiere au fost suspendate. Majoritatea transportatorilor continuă să furnizeze cu responsabilitate servicii publice către cetățeni. Cu această ocazie le mulțumim. Până la moment, nu au fost înregistrate plângeri la minister și la ANTA din partea cetățenilor, precum că ar fi limitați de transportul public”, se arată în nota emisă de MIDR.

Totodată, Ministerul anunță despre finalizarea consultărilor despre Ordinul cu privire la stabilirea tarifelor transporturilor rutiere.

„Informăm că au fost finalizate consultările asupra Ordinului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional. Joi, 10 februarie, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, va avea loc o nouă discuție cu operatorii de transport pe marginea concluziilor consultărilor. Ulterior vă vom informa despre deciziile luate”, conchide MIDR.

Amintim că în perioada 7 – 9 februarie, în semn de protest, rutele regulate naționale și-au sistat activitatea. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că recurge la această măsură din motiv că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a executat cerințele anunțate anterior – majorarea tarifelor la călătorii.

Citește și: „Nu cred că este o oarecare dispută”. Autoritățile le propun transportatorilor o înțelegere

Articole asemănătoare

Back to top button